Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Τεχνική Υποστήριξη - πελάτης

Η ρήση πως σε λίγα χρόνια αναλφάβητος θα θεωρείται όποιος δε μπορεί να χρησιμοποιήσει στη δουλειά του Η/Υ, όσο τρομακτική κι αν φαίνεται, αποτελεί πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι Η/Υ ή αλλιώς σκεπτόμενες μηχανές, αποτελούν πλέον ένα κοινό εργαλείο για ποικίλες δραστηριότητες από τις πιο καθημερινές έως τις πιο πολύτιμες και απαιτητικές. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τους θέσουμε στην υπηρεσία της πνευματικής μας τροφοδοσίας. Σίγουρα θα αναρωτιέστε πως; Η απάντηση θα δοθεί μέσα από τον παρακάτω διάλογο που γίνεται μεταξύ ενός υπαλλήλου τεχνικής υποστήριξης κι ενός πελάτη, ο οποίος ζητά τη βοήθειά του για να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα... Ας τους παρακολουθήσουμε...
Τεχνική υποστήριξη: Παρακαλώ, πως μπορώ να σας βοηθήσω?
Πελάτης: Χμ... μετά από λίγη σκέψη, αποφάσισα να εγκαταστήσω το πρόγραμμα που λέγεται "Αγάπη". Μπορείτε να με καθοδηγήσετε πως να το κάνω?
Τ.Υ: Φυσικά μπορώ. Είστε έτοιμος να ξεκινήσουμε?
Π: Είμαι λίγο άσχετος από τεχνολογία, αλλά ας προσπαθήσουμε. Τι πρέπει να κάνω?
Τ.Υ: Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε και να ανοίξετε το παράθυρο "Η καρδιά μου". Μπορείτε να το εντοπίσετε?
Π: Ναι, αλλά υπάρχουν άλλα τόσα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πρόβλημα να εγκαταστήσω το "Αγάπη" ενώ τρέχουν τα άλλα?
Τ.Υ: Ποιά προγράμματα τρέχουν τώρα?
Π: Μισό λεπτό να δω... υπάρχει ένα που λέγεται "Παλιά Τραύματα", "Χαμηλή Αυτοεκτίμηση", ένα άλλο "Μνησικακία" και "Εκδίκηση".
Τ.Υ: Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόλις εγκαταστήσετε το πρόγραμμα "Αγάπη", θα διαγράψει βαθμιαία τα προγράμματα αυτά από το λειτουργικό σύστημα. Μπορεί να παραμείνουν στη μνήμη αλλά δεν θα εμποδίζουν τη λειτουργία των άλλων προγραμμάτων. Το πρόγραμμα "Αγάπη" θα αντικαταστήσει το "Χαμηλή Αυτοεκτίμηση" με μια άλλη ενότητα που λέγεται "Υψηλή Αυτοεκτίμηση". Όμως θα πρέπει να διαγράψετε οριστικά τα άλλα δύο προγράμματα, "Μνησικακία" και "Εκδίκηση". Αυτά τα δύο εμποδίζουν την εγκατάσταση του προγράμματος "Αγάπη".
Π: Πως γίνεται να τα διαγράψω? Μπορείτε να μου πείτε?
Τ.Υ: Με χαρά! Πηγαίνετε με το ποντίκι στην οθόνη σας κάτω αριστερά, εκεί που λέει "Εκκίνηση" και επιλέξτε το πρόγραμμα "Συγχώρεση" και κάντε ένα κλικ. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να διαγράψετε τελείως τα δύο προγράμματα.
Π: Α, πολύ ωραία! Έγινε κιόλας. Ωχ.. Όμως το πρόγραμμα "Αγάπη" ξεκίνησε μόνο του την εγκατάσταση. Είναι φυσιολογικό αυτό?
Τ.Υ: Ναι, αλλά να θυμάστε ότι έχετε μόνο την πρώτη έκδοση του βασικού προγράμματος. Θα πρέπει να συνδεθείτε με άλλες "Καρδιές" για να κάνετε αναβάθμιση.
Π: Ωχ! Μου εμφανίζει ένα μήνυμα λάθους που λέει: "Το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με εξωτερικές επεμβάσεις". Τι είναι αυτό?
Τ.Υ: Μην ανησυχείτε. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα "Αγάπη" έχει φτιαχτεί για να τρέχει με εσωτερικές "Καρδιές" αλλά δεν έχει ακόμα τρέξει στη δική σας "Καρδιά". Σε μη τεχνική γλώσσα σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να αγαπήσετε τον εαυτό σας πριν είστε έτοιμος να αγαπήσετε τους άλλους.
Π: Δηλαδή? Τι κάνω τώρα?
Τ.Υ: Κατεβάστε το πρόγραμμα "Αποδοχή Εαυτού" και κάντε κλικ στα παρακάτω αρχεία: "Συγχώρεση Εαυτού", "Συνειδητοποίηση της αξίας μου", "Αναγνώριση των ορίων μου".
Π: Εντάξει, το έκανα.
Τ.Υ: Ωραία. Τώρα αντιγράψτε αυτά τα αρχεία μέσα στο βασικό σας φάκελο "Η καρδιά μου". Το σύστημα θα διαγραψει οποιοδήποτε ασύμβατο αρχείο και θα διορθώσει τα λανθασμένα αρχεία. Επίσης χρειάζεται να διαγράψετε τα αρχικά με τον τίτλο "Αρνητική κριτική", "Φλυαρία". Μετά πηγαίνετε στον κάδο ανακύκλωσης και διαγράψτε τα οριστικά από εκεί.
Π: Έγινε! Ωπ! Ο φάκελος "Η καρδιά μου" αρχίζει να γεμίζει με νέα αρχεία. Τα "Γαλήνη" και "Πληρότητα" αντιγράφουν, μόνα τους τα αρχεία στο φάκελο "Η καρδιά μου". Είναι φυσιολογικό αυτό?
Τ.Υ: Ναι. Αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα "Αγάπη" είναι free, δηλαδή δεν χρειάζεται κωδικό ενεργοποίησης, γι'αυτό δώστε το σε όσους μπορείτε. Μπορεί κι αυτοί με τη σειρά τους να σας ανταποδώσουν μερικά καλά αρχεία για αναβάθμιση.
Π: Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Εύχομαι λοιπόν αυτό το πρόγραμμα,αν δεν έχει τρέξει μέχρι τώρα στην καρδιά μας, η φετινή χρονία να αποτελέσει την αρχή μιας τέτοιου είδους εγκατάστασης ή όπως θα λέγαμε στα πνευματικά μιας τέτοιου είδους καρποφορίας. Κι ας μην ξεχνάμε τα λόγια του ειδικού πως μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία πολλές φορές μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η Αγάπη. Ας προσπαθήσουμε γιατί αξίζει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι εύκρατη που γίνεται η σκέψη όταν τα μπλέ σου βγαίνουν περίπατο !
Οδυσσέας Ελύτης

Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με το σχόλιό σας .

Βασιλική Ριμπά