Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Αντιμετωπίστε τις αμφιβολίες σας με σιγουριά


Πρέπει να ακτινοβολείς σιγουριά ακόμη και όταν ο ίδιος δεν είσαι βέβαιος.


Αυτό ισχύει επίσης και για την ευφυία.

Η αβεβαιότητα είναι σύνηθες συστατικό της λογικής ανάλυσης.

Για να μετατρέψεις την αβεβαιότητα αυτή σε επιτυχημένη δράση , χρειάζεται να πάρεις ένα αμφίβολο αποτέλεσμα και να πιστέψεις σε αυτό.

Συνήθως αυτό είναι αρκετό...........................

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Πόσο απόλυτος είναι ο έρωτας


Ο ένας μέσα από τον άλλον και ο ένας για τον άλλον.

Δε βιάζομαι.

Έγδυσα το σώμα σου προσεκτικά.

Η ηδονή δεν είναι κάτι που το παίρνουμε ή το δίνουμε.

Είναι τρόπος να δίνεσαι και να ζητάς το δόσιμο του άλλου. Με οδηγείς σε έναν άλλο κόσμο ,μου προσφέρεις διέξοδο σε μια ανώτερη διάσταση ετερότητας.

Μου εξασφαλίζεις τη δυνατότητα να δραπετεύσω από τον εαυτό μου και να εγκατασταθώ σε άλλο

του οποίου είσαι αγγελιοφόρος.

Μαζί σου μπορώ να βάλω την πραγματικότητά μου σε αργία.Είσαι το απαραίτητο συμπλήρωμα για την απο- πραγματοποίηση του πραγματικού.

Το να είμαι ερωτευμένη με πάθος και ο έρωτας αυτός να ανταποδίδεται μου φαίνεται κάτι πολύ συνηθισμένο , πολύ κοινό .

Δεν αποτελεί πρώτη ύλη να με ανυψώσει στο οικουμενικό.

Αντιθέτως ένας έρωτας που έχει ναυαγήσει , αδύνατος παράγει ανώτερη λογοτεχνία.

Είσαι τόσο όμορφος και αποφασισμένος μέσα απο τη σιωπή σου!

Αναρωτιέμαι ποιο είναι το ασήμαντο που θα έπρεπε να παρατήσω και να αφοσιωθώ στο σημαντικό.

Σ'αγαπώ περισσότερο από ποτέ. Νοιώθω μέσα μου ένα σπαρακτικό κενό που το γεμίζει το σώμα σου αγκαλιασμένο σφιχτά με το δικό μου.

Αφουγκράζομαι την αναπνοή σου , το χέρι μου σε αγγίζει.

Στην ερώτησή μου ποιο είναι το ασήμαντο να παραιτηθώ δε γνωρίζω την απάντηση, ξέρω ποια είναι η ουσία.

Και η ουσία είσαι ΕΣΥ!

Δε μπορεί να υπάρχει ερωτικό πάθος μια σκάλα πιο κάτω;

Χωρίς τη πλήρη , την απόλυτη , την ολοκληρωτική ταύτιση;

Να πονά λιγότερο;


Ταξίδι.............................ή απλά ροή ;


Μοναξιά


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009


Τεχνική Υποστήριξη - πελάτης

Η ρήση πως σε λίγα χρόνια αναλφάβητος θα θεωρείται όποιος δε μπορεί να χρησιμοποιήσει στη δουλειά του Η/Υ, όσο τρομακτική κι αν φαίνεται, αποτελεί πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, οι Η/Υ ή αλλιώς σκεπτόμενες μηχανές, αποτελούν πλέον ένα κοινό εργαλείο για ποικίλες δραστηριότητες από τις πιο καθημερινές έως τις πιο πολύτιμες και απαιτητικές. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τους θέσουμε στην υπηρεσία της πνευματικής μας τροφοδοσίας. Σίγουρα θα αναρωτιέστε πως; Η απάντηση θα δοθεί μέσα από τον παρακάτω διάλογο που γίνεται μεταξύ ενός υπαλλήλου τεχνικής υποστήριξης κι ενός πελάτη, ο οποίος ζητά τη βοήθειά του για να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα... Ας τους παρακολουθήσουμε...
Τεχνική υποστήριξη: Παρακαλώ, πως μπορώ να σας βοηθήσω?
Πελάτης: Χμ... μετά από λίγη σκέψη, αποφάσισα να εγκαταστήσω το πρόγραμμα που λέγεται "Αγάπη". Μπορείτε να με καθοδηγήσετε πως να το κάνω?
Τ.Υ: Φυσικά μπορώ. Είστε έτοιμος να ξεκινήσουμε?
Π: Είμαι λίγο άσχετος από τεχνολογία, αλλά ας προσπαθήσουμε. Τι πρέπει να κάνω?
Τ.Υ: Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε και να ανοίξετε το παράθυρο "Η καρδιά μου". Μπορείτε να το εντοπίσετε?
Π: Ναι, αλλά υπάρχουν άλλα τόσα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πρόβλημα να εγκαταστήσω το "Αγάπη" ενώ τρέχουν τα άλλα?
Τ.Υ: Ποιά προγράμματα τρέχουν τώρα?
Π: Μισό λεπτό να δω... υπάρχει ένα που λέγεται "Παλιά Τραύματα", "Χαμηλή Αυτοεκτίμηση", ένα άλλο "Μνησικακία" και "Εκδίκηση".
Τ.Υ: Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόλις εγκαταστήσετε το πρόγραμμα "Αγάπη", θα διαγράψει βαθμιαία τα προγράμματα αυτά από το λειτουργικό σύστημα. Μπορεί να παραμείνουν στη μνήμη αλλά δεν θα εμποδίζουν τη λειτουργία των άλλων προγραμμάτων. Το πρόγραμμα "Αγάπη" θα αντικαταστήσει το "Χαμηλή Αυτοεκτίμηση" με μια άλλη ενότητα που λέγεται "Υψηλή Αυτοεκτίμηση". Όμως θα πρέπει να διαγράψετε οριστικά τα άλλα δύο προγράμματα, "Μνησικακία" και "Εκδίκηση". Αυτά τα δύο εμποδίζουν την εγκατάσταση του προγράμματος "Αγάπη".
Π: Πως γίνεται να τα διαγράψω? Μπορείτε να μου πείτε?
Τ.Υ: Με χαρά! Πηγαίνετε με το ποντίκι στην οθόνη σας κάτω αριστερά, εκεί που λέει "Εκκίνηση" και επιλέξτε το πρόγραμμα "Συγχώρεση" και κάντε ένα κλικ. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να διαγράψετε τελείως τα δύο προγράμματα.
Π: Α, πολύ ωραία! Έγινε κιόλας. Ωχ.. Όμως το πρόγραμμα "Αγάπη" ξεκίνησε μόνο του την εγκατάσταση. Είναι φυσιολογικό αυτό?
Τ.Υ: Ναι, αλλά να θυμάστε ότι έχετε μόνο την πρώτη έκδοση του βασικού προγράμματος. Θα πρέπει να συνδεθείτε με άλλες "Καρδιές" για να κάνετε αναβάθμιση.
Π: Ωχ! Μου εμφανίζει ένα μήνυμα λάθους που λέει: "Το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με εξωτερικές επεμβάσεις". Τι είναι αυτό?
Τ.Υ: Μην ανησυχείτε. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα "Αγάπη" έχει φτιαχτεί για να τρέχει με εσωτερικές "Καρδιές" αλλά δεν έχει ακόμα τρέξει στη δική σας "Καρδιά". Σε μη τεχνική γλώσσα σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να αγαπήσετε τον εαυτό σας πριν είστε έτοιμος να αγαπήσετε τους άλλους.
Π: Δηλαδή? Τι κάνω τώρα?
Τ.Υ: Κατεβάστε το πρόγραμμα "Αποδοχή Εαυτού" και κάντε κλικ στα παρακάτω αρχεία: "Συγχώρεση Εαυτού", "Συνειδητοποίηση της αξίας μου", "Αναγνώριση των ορίων μου".
Π: Εντάξει, το έκανα.
Τ.Υ: Ωραία. Τώρα αντιγράψτε αυτά τα αρχεία μέσα στο βασικό σας φάκελο "Η καρδιά μου". Το σύστημα θα διαγραψει οποιοδήποτε ασύμβατο αρχείο και θα διορθώσει τα λανθασμένα αρχεία. Επίσης χρειάζεται να διαγράψετε τα αρχικά με τον τίτλο "Αρνητική κριτική", "Φλυαρία". Μετά πηγαίνετε στον κάδο ανακύκλωσης και διαγράψτε τα οριστικά από εκεί.
Π: Έγινε! Ωπ! Ο φάκελος "Η καρδιά μου" αρχίζει να γεμίζει με νέα αρχεία. Τα "Γαλήνη" και "Πληρότητα" αντιγράφουν, μόνα τους τα αρχεία στο φάκελο "Η καρδιά μου". Είναι φυσιολογικό αυτό?
Τ.Υ: Ναι. Αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα "Αγάπη" είναι free, δηλαδή δεν χρειάζεται κωδικό ενεργοποίησης, γι'αυτό δώστε το σε όσους μπορείτε. Μπορεί κι αυτοί με τη σειρά τους να σας ανταποδώσουν μερικά καλά αρχεία για αναβάθμιση.
Π: Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!Εύχομαι λοιπόν αυτό το πρόγραμμα,αν δεν έχει τρέξει μέχρι τώρα στην καρδιά μας, η φετινή χρονία να αποτελέσει την αρχή μιας τέτοιου είδους εγκατάστασης ή όπως θα λέγαμε στα πνευματικά μιας τέτοιου είδους καρποφορίας. Κι ας μην ξεχνάμε τα λόγια του ειδικού πως μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία πολλές φορές μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η Αγάπη. Ας προσπαθήσουμε γιατί αξίζει!!

Άνθρωποι που ξέρουν ότι υπάρχει στη ζωή κάτι παραπάνω απ'ότι μπορεί να δει το μάτι...........
Το να βρούμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερο απο κάθε άλλο πράγμα στη ζωή μας και να τραβήξουμε με θάρρος, ακλόνητη αποφασιστικότητα και επιμονή.
Σαν αντάλλαγμα για αυτήν την προσπάθεια , θα μας χλευάσουν και θα μας εξοστρακίσουν φίλοι και συγγενείς..........