Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Οταν το κλειδί γυρνά τρεις φορές στη κλειδαριά......

Κάποια στιγμή μπορεί να βρεθείς σε ένα χώρο που δε θα σου επιτρέψουν κανένα σου προσωπικό αντικείμενο ,ούτε καν τα τη φωτογραφία του παιδιού σου ή την εικόνα της Παναγίας που έχεις στο πορτοφόλι σου .
Θα δουν τι φοράς και θα αρχίσουν να αφαιρούν ....τη ζώνη από το παντελόνι σου , αλυσίδες από το λαιμό σου, το κομποσχοίνη που έχεις στο καρπό του χεριού σου….βλέπεις μπορεί να αποτελέσουν βοηθητικά αντικείμενα προς αυτοκτονία.
Δε το συζητώ για κινητό και οποιοδήποτε άλλο είδος gagdet που μπορεί κάποιος να έχει μαζί του .
Μετά θα διαβείς μια ωραία πόρτα που θα τριπλοκλειδώσει πίσω σου …θα υπάρχουν κτισμένα κρεβάτια – τσιμεντένια με ένα ψευτοστρώμα από πάνω , πεταμένες στο πάτωμα κουβέρτες – συλλέγεις μία και τη βάζεις να καθίσεις .
Γύρω σου βλέπεις τοίχους με κάθε είδος καλλιτεχνίας , από συνθήματα , μηνύματα , τηλέφωνα , εξομολογήσεις έως καλλιτεχνικά αριστουργήματα .
Περιπλανιέται το βλέμμα σου διαβάζοντας ...... είναι σα να ζεις την αγωνία , την απελπισία , τη λύπη , τη μετάνοια κάθε προηγούμενου ένοικου .

….Μαμά συγνώμη ......σ’αγαπώ μαμά ….
Σπύρο σ’αγαπώ ….μη με ξεχάσεις ….ημέρες τσεκαρισμένες με τη σειρά …..

Ιστορίες κρυμμένες πίσω από μονόλεκτες λεξούλες απλές και φτωχές μα τόσο πλούσιες σε κραυγές τις στιγμής .

Οτιδήποτε θελήσεις πρέπει να πάρεις άδεια …θέλεις να πας στη τουαλέτα ,βεβαίως και επιτρέπεται , αρκεί εκείνη την ώρα να μην υπάρχει κανένας αγώνας στη τηλεόραση , σίριαλ , καλλιστεία κλπ ώστε να έρθει ο φρουρός να σου ανοίξει …και φυσικά να διαθέτεις και χαρτί υγείας , βλέπεις το δημόσιο δε μπορεί να διαθέσει χαρτί υγείας στους κρατούμενους των κρατητηρίων .. γενικά δε μπορούν να διαθέσουν τίποτα από τα είδη πρώτης ανάγκης ,ούτε καν σαπούνι ή ένα χαρτομάντηλο εάν θέλεις να κλάψεις…….
ο προυπολογισμός βλέπεις βρε φίλε ……φτάνει μόνο για τα μπόνους στις ΔΕΚΟ στους υψηλόμισθους κλπ.
Να μη συνεχίσω λοιπόν σχετικά με την αναγκαιότητα του χαρτιού υγείας , και αλοίμονο σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να τους φέρει κάποιος .

Να μιλήσουμε τώρα σχετικά με τη τροφή ; Ευχαρίστως …
λοιπόν αν έχεις χρήμα τρως ..αν όχι …αναγκαστική δίαιτα.
Διάβασα σε μια μικρή έρευνα που έκανα πως το Δημόσιο δίνει κάποια χρήματα της τάξεως των 5 Ευρώ την ημέρα για τροφή – τι να πω δε ξέρω , πιστεύω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο ,απλά αν έχεις χρήματα μπορείς να παραγγείλεις από το εκάστοτε Catering που διαθέτουν τα κρατητήρια αν δεν έχεις χρήμα …..φίλε μου τη πάτησες! Δε τρως και δε πίνεις τίποτα απολύτως !
Μπορεί να πέσεις σε κανένα φιλότιμο συγκρατούμενο ή σε κανένα φιλότιμο αστυνομικό ( το τελευταίο είναι είδος προς εξαφάνιση ) και να σου προσφέρουν κανένα σάντουιτς κανένα μπουκάλι νερό ….. δε ξέρεις ο Θεός μεγάλος είναι .

Τώρα μη περιμένετε χώρους τύπου Χίλτον …ε, μη το παρακάνουμε …μιλάμε για το έσχατο των εσχάτων ….από καθαριότητα – συνήθως αναλαμβάνουν συνεργεία καθαρισμού – βλέπεις ούτε καθαρίστριες δε μπορεί να διαθέσει το δημόσιο
Λίγο η κρίση , λίγο η λιτότητα που την ακούμε εδώ και μια 20ετία , λίγο η ανευθυνότητα , λίγο το ότι το πίσω μέρος του καθενός που κάθεται στην ωραία SATO πολυθρόνα , δε ξέρει τι του γίνεται ,όλα συντελούν στη πραγματικά προς διαφήμιση της 'ελληνικής καθαριότητας'
.

Αλήθεια εξηγήστε μου , πως είναι δυνατόν η Ελληνίδα νοικοκυρά να είναι υπόδειγμα καθαριότητας και όλη η Ελλάδα να βρωμά;

Διασκέδαση ; Πως είπατε ; Ναι , περιμένεις να σου φέρουν στο επισκεπτήριο κανένα βιβλίο
– εφημερίδες απαγορεύονται – βέβαια μπορεί μετά από ειδική έγκριση να σου φέρουν εφημερίδα αλλά πρώτα θα τη διαβάσουν οι ίδιοι τους πιθανόν και κάθε αλλαγή βάρδιας και μετά θα σου τη δώσουν ……κοίτα και το καλό κρασί ώριμο πίνετε , έτσι είναι και η είδηση!

Αχ , βρε σεις ξέχασα και το καρτοτηλέφωνο …αυτό και αν είναι διασκέδαση ….μια λίγο περίεργη διασκέδαση …διότι αν διαθέτεις ….κονέ …είσαι όλη την ημέρα στο τηλέφωνο και μιλάς …αν πας με το νόμο ( χαχαχαχ ) ..τότε περιμένεις τη σειρά σου που μπορεί να κάνεις σήμερα την αίτηση και να σου δοθεί το δικαίωμα μετά από 2 μέρες .

Βλέπεις αυτό το μπλέ της στολής σου δίνει τον αέρα του Παντοκράτορα …και ΄συ αν θες κουνήσου …..


Ακόμη μια ερώτηση μου προέκυψε – γιατί όλα τα κρατητήρια είναι στο υπόγειο; δεν υπάρχει κανένα παράθυρο , μόνο τεχνητό φως και δεν υπάρχουν και ρολόγια – χάνεις την αίσθηση του χρόνου αλλά και του τόπου .
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ιδανική για περισυλλογή , για μάζεμα των σκέψεων ώστε να βρεθείς εκ των πραγμάτων και του περιβάλλοντος ένα βήμα πριν την εθελοντική αυτοκτονία – σε προδιαθέτει η ατμόσφαιρα ….εκεί δίνεις πραγματικά έναν αγώνα με τον εαυτό σου πόσο δυνατός είσαι για να αντέξεις ή πόσο αναίσθητος είσαι.

Αλοίμονο σε σκεπτόμενους ανθρώπους ………..

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σχολείο από ένα κρατητήριο για να βιώσεις τον απόλυτο εξευτελισμό της προσωπικότητάς σου , να γίνεται σκουπίδι η αξιοπρέπεια …μιλάω για αξιοπρέπεια ; πρέπει να τη ξεχάσεις ….αλοίμονο αν μπεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι …αλοίμονο αν διαθέσεις συναισθήματα ….όχι το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει να αντλήσεις δύναμη είναι η αναισθησία ή η προσευχή να σε λυπηθεί ο Θεός και να σε βοηθήσει .
Δοκιμάζεσαι με τα δικά σου όρια , τα ατομικά σου …βλέπεις τον εαυτό σου δίχως καθρέφτη …νοιώθεις και συνειδητοποιείς τη δύναμή σου και τη θέλησή σου …..προσέχεις… διότι δε πρέπει να λυγίσεις …αν λυγίσεις θα συμπεριληφθείς απλά σαν ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι παύεις να είσαι άνθρωπος.

Το περίεργο είναι ότι σου ζητούν να είσαι νομοταγείς και το ίδιο το κράτος δεν είναι ,δε θα μιλήσω για κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά για το έμψυχο υλικό που αποτελεί το κράτος .
Με λίγα λόγια για τους αστυνομικούς. Πιστεύετε ότι υπάρχει αστυνομία ; Όχι απλά ως σώμα , διότι ως σώμα υπάρχει αλλά αστυνομία έτσι όπως ορίζεται από τους Νόμους του Κράτους.

Δική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει – ένα μεγάλο τίποτα – και η σχολή είναι μια σχολή , φυτώριο τεμπέληδων και υπερόπτων ατόμων που θα βγουν στη κοινωνία καλυμμένοι από μια στολή να βγάζουν κάθε τους κομπλεξικισμό που δε τους περνά στην ιδιωτική τους ζωή έχουν τη δυνατότητα να το βγάζουν μέσα από τη στολή τους.
Δεν υπάρχει αστυνομικός που να έχει γνώση του αντικειμένου εργασίας τους - κανένας - δεν υπάρχει αστυνομικός που να γνωρίζει και να είναι αυτό που θα λέγαμε στον ιδιωτικό τομέα
- επαγγελματίας αστυνομικός –

Δε μιλώ για τους βαθμοφόρους διότι αυτοί όλοι τους είναι πειθήνια όργανα του κάθε κόμματος και της κάθε κυβέρνησης που θα τους ανεβάσει στη βαθμολογική κατάταξη με μοναδικό σκοπό την οικονομική τους αναβάθμιση – με λίγα λόγια δε ξέρουν τι τους γίνεται!
Δεν αρκεί η γνώση , η τυπική γνώση να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας , η γνώση ψυχολογίας πιστεύω πως παίζει το καθοριστικό της ρόλο .
Ρωτήστε τους χιλιάδες αστυνομικούς γύρω μας που έχουμε να μας προστατεύουν , άγνωστη λέξη θα σας απαντήσουν .
Ποιος νοιάζεται εξάλλου ; Η βάρδια να περνά και ο μισθός να μπαίνει .

Υπάρχουν δύο είδη αστυνομικών – οι κομπλεξικοί και άχρηστοι της κοινωνίας που , δόξα τω Θεώ με το υπέροχο σύστημα …..κάλυψαν τα προς το ζειν……και έχουν ένα επάγγελμα με απροσδόκητα καλές αποδοχές , και οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους και προσέχουν – όχι γιατί το διδάχθηκαν αλλά διότι είναι Άνθρωποι – ναι δεν έχω ορθογραφικό λάθος – με Α κεφαλαίο – δεν μπορούν να αντιπαλεύουν με τη συνείδησή τους και έτσι συμπεριφέρονται σωστά .

Επαγγελματίας αστυνομικός δεν υπάρχει!!!!
Αλοίμονο σε όποιον πέσει από κακοτοπιά στα δίκτυα τους ...αλοίμονο !!





13 σχόλια:

  1. Συγκλονιστικη αφηγηση...μου ξυπνησες περιεργες μνημες,μνημες που προσπαθω να ξεχασω,βλεματα γεματα αμφιβολια,βλεματα ειρωνικα,βλεματα παγωμενα,βλεματα ετοιμα να σε κατασπαραξουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καθε δυσκολία της ζωής μας είναι αφορμή για περισσότερη δύναμη ... είναι αφορμή για θέληση στη ζωή , στην αγάπη.
    η ράτσα των ανθρώπων αποτελεί ανεξήγητο μυστήριο και φαίνεται πωε ο νόμος της ζούγκλας είναι πολλές φορές πιο ανθρώπινος από τις κοινωνίες που εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε.
    ο Θεός είναι μεγάλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο θεός είναι μεγάλος ... κάθε δυσκολία , μάθημα στη ζωή μας... ας έχουμε εμπιστοσύνη και απόλυτη αγάπη στους δικούς μας ανθρώπους
    δόξα τω θεώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με την elixir και τον Στέφανο. Συγκλονιστική αφήγηση μιας κατάστασης, που πολύς κόσμος είτε αγνοεί, είτε αποφεύγει να σχολιάσει...
    Άθλια και κατακριτέα η κατάσταση που επικρατεί, αλλά και η συμπεριφορά σε συνανθρώπους μας που έπεσαν σε κάποιο παράπτωμα και πρέπει να σωφρονιστούν.
    Ο Θεός να τους βοηθήσει και να τους εφοδιάσει με ψυχική δύναμη να τα καταφέρουν...

    Πολύ συγκινητική ανάρτηση.
    Καλό βράδυ Βασιλική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνησω με τους προηγουμενους....καθε εμποδιο σε καλο κι οτι δεν μας σκοτωνει μας κανει πιο δυνατους.
    Καλο βραδακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποτε βρέθηκα κι εγώ κατηγορούμενος...
    μάλιστα κέρδισα κι ο εισαγγελέας άσκησε έφεση λες κι εγώ ήμουν αυτός που ζημίωσα το ελληνικό δημόσιο...
    Πίκρα μόνο αυτό μπορώ να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποτε βρέθηκα κι εγώ κατηγορούμενος...
    Άγχος... παράπονο... πολλά τα γιατί...
    ο εισαγγελέας έκανε έφεση επειδή κέρδισα τη δίκη (!)
    έπρεπε βλέπεις ντε και καλά να καταδικαστώ...
    έμαθα ότι η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει παρά πολύ μετά
    και συνέχεια αναρωτιόμουν
    γιατί εγώ... εμένα...
    εγώ εκανα αυτό το έγκλημα?
    ζημίωσα το ελληνικό δημόσιο?...
    πίκρα... μόνο αυτό μπορώ να πω... πίκρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή μου elixir , η αλήθεια είναι πως το βλέμμα που σε κοιτά υποτιμητικά χωρίς καν να γνωρίζει το όνομά σου ....σου δημιουργει ένα κόμπο στο λαιμό ...και ένα μεγάλο ερωτηματικό ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στεφανάκο μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , δυστυχώς είναι άτιμη ράτσα τελικά η ανθρώπινη...το κυριότερο μάθημα δεν είναι μόνο της δύναμης αλλά και η συνειδητοποίηση συναισθημάτων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γλυκειά μου Βασιλική , ευχαριστώ πάντα για τα τρυφερά σου λόγια και τη δύναμη που κρύβουν τα λόγια σου.
    Ευχαριστώ και πολλά φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γαλάτεια ,σου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης για το ενδιαφέρον που δείχνεις ...ναι θα συμφωνήσω μαζί σου ....ότι δε μας σκοτώνει μας κάνει δυνατούς.....όμως ο θάνατος των πιστεύω μας είναι ίσως πιο σκληρός και απο το σωματικό...
    σου στέλνω πολλά φιλάκια και μια γλυκειά καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Desdichado ευχαριστώ για την ανάρτησή σου ...ναι είναι πίκρα να νοιώθεις αδικημένος - αδικημένη ....η μεγαλύτερη πίκρα είναι αυτό που περιγράφεις ...τη δικαιοσύνη που υποτίθεται πως είναι ουδέτερη να ζητά και τα ρέστα...τελικά τίποτα δεν υπάρχει σε ουδέτερη ατμόσφαιρα ...ουτοπία- τα πάντα ουτοπία

    Ευχαριστώ για τη παρέμβασή σου - θα χαρώ να σε βλέπω συχνά να ανταλλάσουμε απόψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/06/blog-post_2900.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι εύκρατη που γίνεται η σκέψη όταν τα μπλέ σου βγαίνουν περίπατο !
Οδυσσέας Ελύτης

Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με το σχόλιό σας .

Βασιλική Ριμπά